Wedstrijd improvisatietheater met sPierKracht

27 april 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Theatersport is een vorm van improvisatietheater, waarbij alles mogelijk is. Een theatersportwedstrijd met sPierKracht, de enige Haarlemmermeerse theatersportgroep, tegen Kom maar op! uit Nieuwegein. Beide teams improviseren er lustig op los en het publiek bepaalt mee hoe de voorstelling eruit zal zien. De voorstelling begint om 20 uur op zaterdag 12 mei in de Theaterzaal van Pier K in Nieuw-Vennep.

Alles is mogelijk tijdens theatersport: een dominee die moet prediken, maar zelf niet weet waarover, een blind date met iemand die drie verschillende persoonlijkheden heeft of een ontroerend lied over iemands diepste gevoelens.

Twee teams dagen elkaar om de beurt uit en spelen de mooiste scènes in diverse spelvormen. Het publiek geeft input, bijvoorbeeld over waar de scènes zich afspelen en wat de relaties tussen de spelers zijn en kunnen rozen werpen naar de spelers. Onder het strenge toezicht van twee rechters voeren de tegenstanders hun scènes op. Pier K: "Hoe moeilijker de spelers het hebben, hoe leuker het is."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie