Trapveld Bolwerksepoort 's nachts meer niet toegankelijk

27 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Het trapveld aan de Bolwerksepoort in Getsewoud is vanaf nu tussen 22 en 8 uur gesloten. Deze maatregel heeft het College van B en W genomen omdat er op deze plek helaas overlast is ontstaan voor de direct omwonenden.

Twee jaar geleden is het trapveld voorzien van kunstgras en wordt sindsdien intensief gebruikt door de jeugd. Dat is nou ook precies wat de gemeente wil bereiken met het speelruimtebeleid. Met de nieuwe maatregel is het officieel verboden om tussen 22 en 8 uur op het veld te verblijven. Vanzelfsprekend wordt ook opgetreden tegen overlast rondom het trapveldje.

Burgemeester Weterings is duidelijk: ,,Ons besluit heeft tot doel er voor zorgen dat de lusten en lasten weer in evenwicht komen. De lusten voor de jongeren, het voetballen, niet meer leiden tot lasten voor de omwonenden. Vandaar ons besluit, waardoor de nachtrust weer in ere kan worden hersteld.''

De gemeente heeft inmiddels bordjes opgehangen en de jongeren die vaak gebruik maken van het trapveld gewezen op de nieuwe regel. Vanaf 1 mei gaan de toezichthouders van de gemeente en de politie daadwerkelijk optreden als die regel wordt overtreden. Dat betekent dat er een boete kan worden opgelegd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie