Van Groningen KIOS dicht bij stunt tegen de koploper

29 april 2012 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNP - De teleurstelling was groot bij de Vennepers na de 12-9 nederlaag tegen de aanstaande kampioen Vriendenschaar. Coach Imre Kaptein was zeer tevreden over de prestatie van zijn team. Het grootste gedeelte van de wedstrijd hadden zijn korfballers het betere van het spel.

In de thuiswedstrijd had KIOS ook maar nipt met 7-8 verloren. De Vennepse ploeg ging daarom met een goed gevoel naar Bodegraven. Vriendenschaar is de koploper, maar toch stond KIOS de gehele 1e helft voor of gelijk. Na een 1-0 achterstand ging de wedstrijd gelijk op, via 3-3, 3-4, 4-5 en 5-5 was het uiteindelijke 7-7 bij de rust.

KIOS speelde ontspannen en zoals gewoonlijk was de verdediging erg sterk.

Scorend werd het in de tweede helft zwaarder voor de Vennepers. Toch kwamen ze meteen na rust op voorsprong door een afstandspeer van Lilian Heemstra 7-8. Met het beste van het spel kwam KIOS zelfs via 8-8 op 8-9 voorsprong via Aad Witteman die zijn vierde punt scoorde. Toch kwam Vriendenschaar opnieuw op gelijke hoogte.

Er brak een lange periode aan zonder goals, ondanks voldoende kansen voor de aanvallers. Met twee gemiste doorloopballen en legio kansen voor het vak van Perry Kool, Stephan Janszen, Lilian Heemstra en Shelley Kool bleef het spannend. De verdediging van Van Groningen KIOS met Robin Hulsbos, Aad Witteman, invalster Bianca Bogaard en Pauline Warning hield eenvoudig stand tegen het ongecontroleerde, slordige spel van de Bodegravers.

KIOS had recht op twee zuivere strafworpen in de aanval, maar uiteindelijk was het toch Vriendenschaar dat de 10-9 inschoot. Een teleurgesteld KIOS zag in de laatste 3 minuten de uitslag nog geflatteerd oplopen tot 12-9.