De Berendijk: ruim vijfduizend euro voor vijf goede doelen

30 april 2012 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - Vijf goede doelen, door de kinderen van kdv De Berendijk en bso De Dijk zelf uitgezocht, zijn elk 1040 euro rijker geworden. Geld waar heel veel goed werk mee gedaan zal worden, beloofde de aanwezige vertegenwoordigers.

Cliniclowns, Veilig Verkeer Nederland, De Zonnebloem, Make a Wish en Wereld Natuur Fonds. Voor die goede doelen zijn de afgelopen tijd bergen werk verzet. Met als klap op de vuurpijl zaterdag een grote fancy fair. Het resultaat mocht er zijn, vonden ook de vertegenwoordigers van de drie eerst genoemde organisaties die hoogstpersoonlijk de symbolische cheque in ontvangst kwamen nemen. Wendy van Leeuwen van De Berendijk roemde de inzet van de vele vrijwilligers en de talloze sponsors. ,,Iedereen reageerde heel enthousiast op ons verzoek om op wat voor manier dan ook een steentje bij te dragen. En met een super resultaat. Alleen jammer van het slechte weer anders was het nóg veel drukker geweest.''

Maar het ging zaterdag niet alleen om schmincken, suikerspin, springkussen, zweefmolen en zingen. Het ging in aanloop naar de fancy fair ook om een stukje bewustwording. Zoals met de kinderen straatvuil opruimen in het park om ze ervan bewust te maken dat een schone speel- en leefomgeving erg belangrijk is. Zoals het houden van een opa en omadag op de groepen van de bso en zoals met de kinderen op bezoek gaan bij de dagsociëteit in De Hoek om met de daar aanwezige 'opa's en oma's' de zelfgebakken cake op te eten en paasmandjes te knutselen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie