Daffodil-discussie op de Michaël School

30 april 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - 'I like the flowers, I like the daffodils'. Luid zingend kwamen de kinderen hun klassen uit om met z'n allen hun beste beentje voor te zetten op het Open Podium van de Michaël School.

Groep 3 en 4 beten de spits af. Zo gaven zij onder andere hun tafel van drie ten beste. Klappend en tellend valt er af en toe een mondje stil, want het valt ook niet mee je te concentreren zo oog in oog met het publiek! Dan komen groep 5 en 6 op. Met hun zelf bewerkte stokken werken zij zich enthousiast in het zweet, terwijl ze het publiek een mooie tekst (Iggdrasil van de Edda) voordragen.

Een extra uitdaging is er voor de 7e en 8e groepers: zij geven - met niet meer dan twee personen tegelijk - zelfgemaakte presentaties met onderwerpen uit de lessen plantkunde en aardrijkskunde. De een serieus en goed verstaanbaar, de ander met veel humor en gegiechel en allemaal met een vet applaus van hun trotse publiek op zak.

Daar gaan ze weer terug naar hun klas: 'I like the flowers, I like the daffodils'. Maar wat zijn 'daffodils' nou eigenlijk? Een soort vogels? Nee, iets met een trompet vertelt een derdegroeper. Even aan juf Julia vragen, zij geeft immers de Engelse lessen hier!

www.uniek-leerplan.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie