Songs schrijven met Tim Akkerman

10 mei 2012 om 00:00 Cultuur

Op zijn 19e besloot Akkerman een band op te richten met drie vrienden: Di-rect. Zijn passie voor muziek zorgde voor de droom om professioneel muzikant te worden. Tien jaar lang, vanaf zijn late tienerjaren tot zijn eind twintigste, was Tim frontman van de Haagse band waarmee hij lied en leed heeft gedeeld. In 2009 besloot hij echter als solo artiest op te gaan treden. In 2011 komt zijn album ‘ANNO’ uit. Qua sfeer, instrumentarium en compositie worden parallellen getrokken met artiesten als Simon & Garfunkel, Janove Ottesen, Josh Ritter, Thomas Dybdahl, Amos Lee en Tim Christensen.

HOOFDDORP - Als ex-zanger van Di-rect heeft Tim Akkerman vele hits op zijn naam staan. Akkerman weet hoe je succesvolle songs schrijft. Tijdens een masterclass op zondag 20 mei van Artquake leert hij deelnemers hoe je goede songteksten schrijft.

Tijdens een open interview krijgen de deelnemers de mogelijkheid om hem vragen te stellen. Tijdens de masterclass gaan de deelnemers aan de slag met een eigen liedje, onder begeleiding van Tim Akkerman, waarna men op het podium op het resultaat kan laten zien. Met of zonder begeleiding van eigen instrument.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie