Zaterdag ‘Open dag’ tandprothetische praktijk van Ron van der Kuijl

31 mei 2012 om 00:00 Ondernemend

HOOFDDORP - De tandprothetische praktijk van Ron van der Kuijl is gespecialiseerd in het maken van hoogwaardige tandheelkundige protheses. Dat wil zeggen het aanmeten en maken van kunstgebitten, de reparatie daarvan, maar ook het aanbrengen van implantaten.

“De bedoeling van een kunstgebit is dat het de functies van de eigen tanden en kiezen zo goed mogelijk overneemt’’, vertelt Ron. “Tanden en kiezen zijn erg belangrijk bij het kauwen en spreken, maar ook voor het uiterlijk. Nu zijn er bij kunstgebitten tal van mogelijkheden, bijvoorbeeld het implantaat gedragen kunstgebit. Dat is een kunstgebit, maar wel met een vaste verankering in het bot. Het is ook niet iets dat je even snel doet. Vanaf het moment van aanmeten tot dat alles klaar is ben je 5 of 6 maanden verder. Maar dan heb je ook wel wat moois. Met een implantaat heb je niet de narigheid die kunstgebitten met zich mee kunnen brengen.

Ze verbeteren de kauwfunctie en geven het gevoel weer natuurlijke tanden te hebben. En doordat de vermindering van het botvolume van de kaken na het verlies van tanden wordt stopgezet wordt het invallen van de lippen voorkomen. Veel mensen zijn er een beetje huiverig voor, maar dat is nergens voor nodig. Bijna al mijn patiënten zeggen ‘had ik het maar eerder gedaan’. Afhankelijk van de bevindingen tijdens het intakegesprek wordt een behandelplan opgesteld. Vervolgens vertel ik wat het gaat kosten. Vanuit de basisverzekering wordt de behandeling vergoed, men heeft alleen een eigen bijdrage van 250 euro. In principe is de behandeling dus voor iedereen bereikbaar.’’

Op zaterdag 2 juni houdt Ron een open dag. Van 10 tot 15 uur kunnen belangstellenden kennis maken met de diverse behandelmethoden. Vanwege de afsluiting van het kruispunt Leenderbos/IJweg is de praktijk het makkelijkst bereikbaar vanaf de Kruisweg, Floriande of via winkelcentrum ‘t Paradijs (navigatie huisnummer 142 aanhouden).

Tandprothetische praktijk van Ron van der Kuijl, Liesbos 140 in Hoofddorp, (023) 565 05 26.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie