Helderheid over Vennepse coffeeshop in oktober

30 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Vermoedelijk half oktober komt er eindelijk duidelijkheid over de vraag of er aan de Venneperweg 443 in Nieuw-Vennep nu wel of niet een coffeeshop komt. De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State doet dan uitspraak in het langslepende geschil tussen de gemeente en beoogd uitbaatster Jessica Buter aan de ene kant en de dorpsraad van Nieuw-Vennep, het comité Coffeeshop Nee en omwonenden aan de andere kant.

Alle partijen mochten dinsdag in het historische onderkomen van de Raad van State aan de Haagse Kneuterdijk nog eens een keer uitleggen waarom de coffeeshop er wel of juist niet moet komen. Het was in wezen een herhaling van zetten van twee eerdere zittingen bij de rechtbank in Haarlem.

Op grond van die twee rechtszaken hebben de tegenstanders van een coffeeshop voorlopig de beste papieren. De rechtbank oordeelde eind vorig jaar nog dat de gemeente onvoldoende heeft gemotiveerd waarom de coffeeshop juist op deze locatie is gepland en waarom er geen aansluiting is gezocht bij het huidige horecabeleid. Om die reden werden de vergunningen voor coffeeshop Jazz Lounge vernietigd.

De gemeente was het met die beslissing niet eens en ging in beroep. De tegenstanders gingen ook in beroep, omdat zij de uitspraak van de rechtbank niet ver genoeg vonden gaan. Volgens de critici heeft de rechtbank ten onrechte met geen woord gerept over de verwachte overlast door de coffeeshop.

De drie bestuursrechters gaven alle betrokkenen uitvoerig de gelegenheid nog eens hun visie toe te lichten. Dorpsraadvoorzitter Thomas Hendriksen greep die mogelijkheid aan opnieuw te onderstrepen dat 80 procent van alle Vennepers tegen de komst van een coffeeshop is. Advocaat Dirk Giltay Veth en zijn tegenstrevers van gemeente en exploitante voegden daar hun juridische argumenten aan toe.

Er was weer een ruime Vennepse delegatie naar Den Haag gekomen om het belang van de zaak te benadrukken. Het is nog even afwachten of die betrokkenheid effect heeft gehad.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie