V.V. Zwanenburg

30 augustus 2012 om 00:00 Sport

Zondagvoetbal

Trainer: Edwin Eefting

Geboortedatum: 13 september 1969

Vorige club(s): Stormvogels/Telstar, ODIN '59, ADO '20, Blauw Wit Wormerveer

Leider: Piet Zaal

Verzorger: Cees van Steijn

Hoofdsponsors: Badhoeve bouw / Steenkorrel BV Recycling Mij.

(Voorlopige) selectie:

Jimmy Bakker, Arjan van Beem, Brian Bijvoet, Stefan Blok, Melvin van de Bosch, Rick Buijs, Martijn Hemelaar, Tonny Hendriks, Max Hoefeijzers, Tim Hollander, Ruben Karelse, Paul de Lange, Leroy van Maaren, Tim van Noord, Niels Oostwouder, Koen Piels, Robin Poelsma, Tim Reemer, Remco van Schagen, Tim Stricker, John van der Tol, Rick van Veen, Thijs Vervenne, Jordy Vierbergen.

Belangrijkste mutaties:

Melvin van de Bosch (van Blauw Wit Amsterdam), Max Hoefeijzers (Zwanenburg zaterdag)

Indeling seizoen 2012/2013:

3e klasse C, West I: AGB, Alliance '22, Bloemendaal, DCG, DSS, Geinburgia, Nieuw West, Onze Gezellen, Sporting Martinus, Velsen, VVA/Spartaan, ZSGO/WMS, Zwanenburg.

1) Over de indeling:

"Een mooie indeling waarbij veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Evenals vorig jaar zal alles dicht bij elkaar zitten. De komst van Velsen en ZSGO/WMS vind ik een verrijking voor de klasse."

2) De doelstelling voor dit seizoen:

"De prestatie van vorig jaar evenaren, dus bij de eerste 4 en een periode titel."

3) Trainers zijn passanten:

"Eens. De stenen van de vereniging zijn de spelers. Het cement wordt gevormd door de vrijwilligers. De trainer is niemand meer dan de metselaar. Deze laatste is vervangbaar. De kunst is om er voor te zorgen dat je voor deze specifieke steensoort de juiste metselaar vindt."

4) Clubliefde of ambitie:

"Clubliefde EN Ambitie. Wij bij Zwanenburg zijn in de geweldige positie dat we een trouwe hechte groep hebben. Een echte dorpsclub. Gezien het talent in de selectie mogen we ook best ambitieus zijn. Clubliefde is een mooi iets maar ook enigszins achterhaald. Clubs moeten realistisch zijn en met hun tijd mee gaan. Soms botsen deze twee zaken wel eens…"

5) Tactisch plaatje 2012-2013:

"Bij voorkeur speel ik met een sterk middenveld, dit kan met 4 of met 5 spelers. Verdedigend stel ik nooit meer mandekkers op dan spitsen van de tegenstander en de laatste man speelt dan vaak ook nog voor zijn verdediging. Standaard ga ik uit van 1-4-4-2, maar in de praktijk gebeurt het vaak genoeg dat het 1-3-5-2 of 1-3-2-3-2 of 1-4-2-3-1 wordt."

6) De ideale groep voor team 1:

"Een tweede team op een hoog niveau. Afgelopen twee seizoenen hebben we voor het eerste team ruim 25 spelers nodig gehad. De prestaties die we hebben geleverd zijn voor een belangrijk deel te danken aan een brede, sterke selectie. Ook is de doorstroming naar het eerste hierdoor gewaarborgd. Kijk maar naar spelers als Tim Reemer, Koen Piels, Niels Oostwouder en Jimmy Bakker. Toen ik bij Zwanenburg kwam hadden we niet kunnen denken dat deze jongens in aanmerking voor het eerste kwamen, nu kunnen ze probleemloos worden ingevoegd."

7) De routinier in de selectie:

"Bij ons is eigenlijk niemand echt oud. Rick Buijs, Stephan Blok, Arjan van Beem en Robin Poelsma zijn rond de dertig. De belangrijkste, zonder deze vier te kort te doen, is echter onze keeper Remco van Schagen. Vorig seizoen de meest waardevolle speler van het jaar."

8) Het talent in de groep:

"Ik verwacht eigenlijk van alle spelers dat ze zich verder ontwikkelen. We hebben een zeer jonge groep waar veel talent in zit. Toch verwacht ik aankomend jaar veel van Leroy van Maaren. Leroy heeft afgelopen jaar zijn sportopleiding afgerond, hij heeft aankomend seizoen een rustig jaar waarbij hij zich helemaal kan focussen op voetbal. Een uitzonderlijk talent. Wanneer je dan bedenkt dat hij twee jaar geleden eigenlijk wilde stoppen met voetbal, begrijp je dat ik blij ben dat hij is gebleven. Als trainer ben ik ook nieuwsgierig naar wat de nieuwe jongens Max en Melvin ons dit jaar brengen. Kijkend naar de oefenwedstrijden ziet het er veelbelovend uit."

9) Mijn aanvoerder 2012-2013:

"Rick Buijs is al een aantal jaren de aanvoerder. Remco van Schagen is reserve. Vooralsnog zie ik geen reden dit aan te passen. Rick is een rustige, intelligente jongen die veel respect heeft bij de overige spelers. Een nadeel is dat hij niet zo'n prater is. Iedere speler heeft zijn eigen specifieke taken en ik probeer het zo te sturen dat er altijd een gezonde correctiecultuur in het team heerst. Zo is iedereen elkaars leerling en leraar."

10) Liever met 1-0 winnen of met 5-4? (en waarom?)

"Phoe, deze is moeilijk. Momenteel vind ik dat we teveel tegendoelpunten moeten incasseren. Daarom zou ik zeggen 1-0. Maar ik denk dat we met goed attractief voetbal meer bereiken en de wedstrijden ook aantrekkelijker maken voor het publiek. Daarom kies ik toch voor 5-4."

11) Over het Nederlands Elftal (vul aan aub) ->:

"Louis van Gaal gaat met Oranje….

"Van Gaal vind ik een van de beste Nederlandse trainers die er is. Volgens mij moet hij alleen dagelijks met een groep bezig zijn om het beste uit die groep te halen. Voor het Nederlands Elftal heb je meer een peoplemanager / mediabespeler nodig. Een aai over de bol hier, een kneepje in de wang daar, een schop onder iemand zijn kont, goed verhaal naar de pers, gezellig aan tafel bij VI, etc. etc. Of Van Gaal de juiste man op de juiste plaats is weet ik niet. Ben benieuwd hoe hij omgaat met alle egootjes (hij is zelf de grootste). Moet wel eerlijk zeggen dat hij me in de aanloop naar de wedstrijd tegen België positief heeft verrast. Hierin liet hij zijn specifieke kernkwaliteiten wel even gelden, hij is duidelijk, rechtlijnig en eerlijk. Dit heeft het Nederlands Elftal wel nodig. Nu de relatie met de pers nog verbeteren en we gaan een mooie tijd tegemoet."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie