KSH en oud-rector na gesprek definitief uit elkaar

27 september 2012 om 00:00 Nieuws

Beide partijen kwamen tegenover elkaar te staan, nadat duidelijk werd dat bestuur en rector het niet eens konden worden over de te volgen koers. Het bestuur besloot daarop, aldus woordvoerster Julia Op ‘t Root, de heer Kwakernaak te schorsen en op zoek te gaan naar een andere rector.

HOOFDDORP - De heer Kwakernaak, tot vorig jaar nog actief als rector van de KSH, legt deze functie definitief neer. Dat zijn het bestuur van de KSH en de heer Kwakernaak overeengekomen. De definitieve einddatum is bepaald op 1 september 2012.

De heer Kwakernaak tekende echter beroep aan tegen de schorsing bij de Commissie van Beroep. Die oordeelde dat de schorsing niet terecht was. Beide partijen zijn vervolgens opnieuw rond de tafel gaan zitten. Gaandeweg bleek echter dat de wederzijdse visies over de toekomstige koers van de KSH te zeer uiteenliepen om nog te kunnen rekenen op een verdere vruchtbare samenwerking. Het bestuur van de KSH en de heer Kwakernaak besloten daarop, in goed overleg, dat hun wegen moesten scheiden.

Het bestuur heeft, lopende de kwestie, Arjan Blaak bereid gevonden zich als rector in te zetten voor de nieuwe koers. Hij is in november 2011 aan het werk gegaan, onder meer met het uitwerken van programma Excellent in jouw talent. Een van de onderdelen van dat programma is het talentprofiel programma. Dit programma is er op gericht om leerlingen te helpen in het maken van een profielkeuze ten behoeve van een vervolgstudie of een latere maatschappelijke carrière.

De woordvoerster laat nog wel weten dat het bestuur van de KSH de heer Kwakernaak bedankt voor zijn in zet voor de school en hem alle goeds wenst voor de toekomst.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie