Ontdek andere culturen en nieuwe horizonnen bij theaterconcert van NITS

28 september 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - NITS is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziek sinds het debuutalbum in 1978 en hun eerste notering in de Nederlandse hitlijsten met het nummer 'Nescio'. Op woensdag 17 oktober staan ze om 20.15 uur in de grote zaal van De Meerse.

Nu, met album nummer 25 'Malpensa', nemen zij je mee naar plekken als het Egyptische Tahrir-plein, Keulen, Bern Berlijn en New York. Het album is opgenomen in hun vertrouwde studio in Amsterdam, maar ook in Italië. Daarnaast is er ook een mooie bijdrage van Kyteman op de cd te vinden.

NITS, bestaande uit Henk Hofstede (zang & gitaar), Robert Jan Stips (keyboard & zang) en Robert Kloet (drums) beschikken sinds de formatie in 1974 over een grote schare fans over de hele wereld. De bandleden houden van reizen; van andere culturen, nieuwe horizonnen en invloeden opzuigen. Dat is vaak terug te vinden in hun liedjes en zeker op hun nieuwe sfeerrijke album 'Malpensa'.

De band was vooral in de jaren '80 zeer populair. De groep scoorde toen hits met nummers als 'In The Dutch Mountains' en 'J.O.S. Days'. Inmiddels heeft de band vier Edisons gewonnen en kregen ze een Gouden Harp en de BV Popprijs. De band werkte onder meer samen met Mathilde Santing en Freek de Jonge. Vorig seizoen was Robert Jan Stips nog te zien met een soloprogramma in Het Oude Raadhuis.

De Meerse grote zaal

Woensdag 17 oktober - 20.15 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie