Zwanenburg in beweging voor VV Zwanenburg

29 september 2012 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - Twintig uur spinnen voor het goede doel. Nadat vrijdagavond om 20 uur VV Zwanenburg-voorzitter Nico van Offeren als eerste op de fiets stapte houden vanavond om 23 uur de laatste deelnemers het voor gezien. De club is naar verwachting dan 20.000 euro rijker.

Met een opzwellende borstkas van inspanning, maar ook van trots stapt Nico van Offeren van zijn fiets. Het zweet dik op z'n voorhoofd. Hij heeft het gered. En dat is hem geraden ook als preses van een club met 750 leden. Een uur lang spinnen om geld in het laatje te brengen voor de broodnodige nieuwbouw. Noodzakelijk geworden nadat in juli het voormalige clubhuis SV Halfweg, in 2005 met RKSV NAS gefuseerd tot VV Zwanenburg, letterlijk in rook was opgegaan.

Met geld van de verzekering, van eigen vermogen, van acties en een stukje financiering moet de benodigde 600.000 euro op tafel komen. ,,Aan de huidige accommodatie gaan we kleedkamers en een aantal multifunctionele ruimtes bouwen. En we hopen de huidige entree van het clubhuis te kunnen renoveren. Zodat we in de zomer van volgend jaar met name onze jeugd een accommodatie kunnen aanbieden waar ze de komende twintig jaar mee uit de voeten kunnen'', kijkt Nico vooruit.

Natuurlijk, geld bijeen brengen voor dit goede doel is belangrijk, maar net zo belangrijk is het saamhorigheidsgevoel, het dorpsgevoel, dat deze actie teweeg brengt. Nico, vol trots: ,,Van laag seniorenelftal tot locale Rotaryclub, iedereen doet mee. Het gaat om het besef en de betrokkenheid dat een nieuwe accommodatie niet zomaar uit de lucht komt vallen. Bij deze club die de grootste sociale gebeurtenis is in ons duodorp vinden we het belangrijk dat de kinderen van nu over tien jaar vol trots kunnen zeggen dat ook zij hun steentje hebben bijgedragen aan deze actie.''

Een steentje van 50 euro stopt Marjon Bloemberg in de grote gele tennisbal die aan een van de fietsen is bevestigd. Familie en vrienden hebben haar gesponsord. Marjon maakt deel uit van het team van tennisvereniging Lucky Strike en puft vrijdagavond uit van haar inspanningen.

"Weet je, het is de eerste keer in mijn leven dat ik op zo'n spinningfiets zit. Ik denk dat ik zaterdag geen boodschappen kan doen van de spierpijn. Maar ach, het is voor het goede doel hè'', geeft de moeder van Mike, speler van de D3, zelf het antwoord.

Maar het zijn niet alleen de twintig spinningteams die geld in het laatje brengen Ook de masseuse heeft het druk en dat kan ook gezegd worden van de kapster. Op allerlei manieren is Zwanenburg in beweging voor het goede doel.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie