Feestelijke Wereldmuziek tijdens Zondagmiddagpodium

29 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

BADHOEVEDORP - Het Zondagmiddagpodium organiseert op zondag 4 november om 14 uur feestelijke wereldmuziek door Bibi Maizoon.

Bibi Maizoon speelt feestelijke en verstilde muziek uit diverse delen van de wereld, zoals de Balkan, Ierland, Zweden en Latijns Amerika. Maar er zal ook een Franse wals, een Italiaanse tarantella of een Spaanse pasodoble klinken. De muziek die Bibi Maizoon ten gehore brengt heeft een traditionele oorsprong, maar is in de uitvoering verrassend fris en van deze tijd.

Sinds 1993 spelen de broers Geert en Jos Hoes op viool, panfluit en accordeon hun eigen interpretatie van wereld- en volksmuziek. Ook spelen zij eigen composities. Geert speelde o.a. in Deirdre (Ierse folkrock) en Hajra (Roemeense zigeunermuziek). Jos speelde eveneens diverse stijlen op verschillende instrumenten, waaronder Latin music op sax in 'Kuifje in Zuid-Amerika' en hij schreef o.a. muziek voor jeugdtheater.

De muziek van Bibi Maizoon kent naast swingende, ook verstilde momenten. Zo kan, na een vrolijk Latijns Amerikaans accordeondeuntje, de viool letterlijk de gevoelige snaar raken met een Ierse lament, terwijl de accordeon er spannend zoemend onder ligt. Voor het concert van vanmiddag heeft het duo een speciaal luisterprogramma samengesteld waarin ook enkele nummers ten gehore worden gebracht op gitaar en sopraansaxofoon.

Het optreden in Dienstencentrum 't Rietland (Chr. Huygensstraat 21) duurt tweemaal drie kwartier met een pauze en is om ca. 16 uur afgelopen. Kaarten à € 4,00, inclusief een kopje koffie of thee, zijn vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal of te reserveren op vrijdagmorgen tussen 9.30 en 11.30 uur bij Meerwaarde, telefoon 023-5698873. Op dit telefoonnummer is ook een rit heen en terug met de Meertaxi te bestellen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie