Reigersheren geven winst uit handen na late strafbal

30 oktober 2012 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - De Reigersheren begonnen afgelopen weekend fris en vrolijk aan het thuisduel tegen IJsseloever. Na lang met 1-0 voor gestaan te hebben werd het uiteindelijk toch nog 1-1.

Met aantrekkelijk spel werden de bezoekers voor grote problemen gesteld. Rogier Schaeffers stelde in de dertiende minuut Oscar Mastwijk in staat de 1-0 binnen te tikken. Gretig bleven de Hoofddorpers de aanval zoeken. Prachtig uitgespeelde kansen werden echter niet benut. Ook het begin van de tweede helft begon aantrekkelijk. De stand bleef echter onveranderd. Tien minuten voor tijd kreeg IJsseloever bij een van hun spaarzame aanvallen een strafcorner toegekend. Lijnstopper Wiegert de Regt keerde de inzet nog wel, maar de opspringende bal eindigde op zijn masker. De scheidsrechter besloot tot een strafbal. IJsseloever faalde niet en kwam gelijk.

Coach Ferry van Bruggen besloot vol op de aanval te spelen om de verdiende winst alsnog te pakken. De angel werd echter uit het krachtige slotoffensief van Reigers gehaald.