Donkere dag voor Hoofddorp

17 november 2012 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Als een van de zeldzame trainers wisselde Tafilj Markovic halverwege de eerste helft zijn beste speler. "Maar wie er denkt dat de scheidsrechter mij daarvoor respecteerde, moet ik teleurstellen. Mijn speler was kwaad en hij liep aan de verkeerde kant van het veld. De scheidsrechter verplichtte mij om mijn speler aan de goede kant het veld te verlaten.

En dat terwijl ik wist dat hij kwaad was. Kwaad om de schoppen die hij kreeg zonder dat daar tegen werd opgetreden en boos op mij omdat ik hem van het veld haalde voordat hij misschien een gele of rode kaart zou oplopen. Het kwam mij op een gele kaart te staan en na de 1-3 meteen na rust kreeg ik mijn tweede gele kaart. Het was buitenspel maar de scheidsrechter negeerde onze grensrechter. Daar heb ik iets van gezegd en uiteindelijk kreeg ik weer geel toen ik in mijn handen klapte naar mijn spelers om hen weer te motiveren om op zoek te gaan naar de 2-3.

RCH kwam uit een corner op 0-1 in de vierde minuut, ondanks mijn waarschuwingen vooraf. Johan Redeker scoorde in de achtste minuut 1-1 via de onderkant van de lat. Wij kregen kansen maar RCH profiteerde van onze onoplettendheid. Meteen na rust werd het zoals gezegd 1-3, een te korte terugspeelbal leverde de 1-4 op en een minuut later scoorden wij de 1-5 in eigen doel. In de laatste twee minuten scoorde RCH nog twee keer, waarvan een keer buitenspel. Vandaag zat echt alles tegen, volgende week zijn we gelukkig vrij."