Zevenklapper Hoofddorp

18 november 2012 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Na drie nederlagen op rij viel er volgens Jimmy Simons na de 7-0 overwinning tegen OSM '75 weinig aan te merken op zijn ploeg. "We hebben gespeeld zoals het hoort, alles viel precies zoals we het hadden bedoeld. Voor rust uit vijf kansen vier goals, alleen het laatste kwartier van de wedstrijd werden we te frivool. Vincent Partosoebroto opende al na zes minuten de score met een afstandschot.

Dat is altijd lekker natuurlijk. We scoorden vandaag ook op de juiste momenten, Sven Berntzen maakte de 2-0 en de 3-0 in de dertiende en de 33e minuut, in de 35e minuut scoorde Nick de Jong 4-0 en iets voor rust was het weer Sven Berntzen die de 5-0 binnen prikte. Met een 5-0 ruststand ben je als trainer altijd een beetje beducht voor gemakzucht in de tweede helft maar dat viel alleszins mee. In de 62e en de 69e minuut zorgde Nick de Jong ervoor dat hij net als Sven Berntzen drie doelpunten aan zijn totaal toevoegde.

We hadden getraind om de fouten die we tegen Roda '23 hebben gemaakt niet meer te maken. In de slotfase maakten we vorige week 3-1 en als we beter hadden samengespeeld dan hadden we misschien ook nog de 3-2 en zelfs de 3-3 kunnen maken. Op de training was het maximaal drie keer raken en niet onnodig lopen met de bal. Vandaag hebben we vanaf de zijkant ook veel gestuurd, kennelijk heeft mijn team dit in deze fase nog nodig. Een heel belangrijke en goede rol was er vandaag ook weer voor verdedigende middenvelder Aytekin Demirtas, man van de wedstrijd was Nick de Jong."