Slappe start Zwanenburg met gevolgen

18 november 2012 om 00:00 Sport

ZWANENBURG - De frustratie zat nog hoog bij Edwin Eefting. "We hebben met 1-0 verloren bij Sporting Martinus, dus in twee wedstrijden verspelen we onnodig vijf punten. Als we met 1-5 of 1-6 winnen vandaag dan is er helemaal niets aan de hand. Maar de eerste dertig minuten speelden we zo zwak, zo slecht. Het laatste kwartier voor rust was het wel iets beter en creëerden we mogelijkheden op de gelijkmaker.

In de rust heb ik behoorlijk wat jongens ervan langs gegeven. We speelden voor rust met drie aanvallers. Als spelers niet begrijpen wat dat betekent voor de speelwijze, dat kan. Maar als er geen inzet wordt geleverd dan kan dat niet. Na rust speelden we weer 4-4-2 en we hebben alleen maar gebeukt op Sporting Martinus. Ik denk dat we zeker tien heel grote kansen hebben gecreëerd maar Leroy van Maaren alleen al miste er vijf.

Verder moest Rick van Veen als diepste spits veel dichter bij de doelman spelen. Omdat Rick steeds niet liep waar hij had moeten lopen gingen er nog meer mogelijkheden op kansen verloren. Sporting Martinus liep alleen maar te vertragen, er werd nog elf minuten doorgespeeld. Maar we zijn er niet in geslaagd deze onnodige nederlaag te voorkomen."