DIOS met 7-0 nog genadig voor Sloterdijk

18 november 2012 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP - Bij de inventarisatie wie er beschikbaar waren voor DIOS 1 kwam Wim de Haart toch weer negen namen tegen van spelers die geblesseerd zijn of moesten werken. "En Aron Mets is geschorst na zijn rode kaart bij Waterloo. Jordi Hillenaar heeft een liesblessure maar dankzij de wonderhanden van Bertus Spreeuw kan Marc van der Giessen gelukkig wel weer spelen."

Om met het slechte nieuws te beginnen: elf minuten na rust kreeg Marc van der Giessen weer een enorme schop tegen zijn rechterbeen. De scheidsrechter volstond met geel, waar een rode kaart goed te verdedigen was geweest. Ondersteund door twee man kon de onfortuinlijke maker van de 3-0 in de 56e minuut dus opnieuw geblesseerd van het veld. Die 3-0 ruststand stond nog steeds op het bord omdat na rust al enkele goede kansen door DIOS waren gemist tegen het tiental van Sloterdijk.

"Ik hoopte dat we vroeg op voorsprong zouden komen", zei Wim de Haart in de negentiende minuut, na een klein kwartier voetballen nadat Robin Sparnaaij de 2-0 onder de doelman door in de korte hoek had geschoten. Na ruim zeven minuten kreeg dezelfde Robin Sparnaaij de bal met een gelukje mee. De linkerspits twijfelde niet en roste de bal kiezelhard in de linkerbovenhoek. Bij een tweede goede kans stuitte Mehdi Nemah op de doelman die zich daarbij zo blesseerde dat hij vijf minuten verzorgd moest worden.

Vandaar dat de 2-0 van Robin Sparnaaij feitelijk binnen het kwartier viel na een vlotte aanval opgezet door Ehzan Zakmi en Mehdi Nemah. Marc van der Giessen schoot na een klein halfuur de 3-0 binnen uit een vrije trap, DIOS bleef de betere ploeg en van beide teams werd in de slotfase van de eerste helft een doelpunt afgekeurd. Op slag van rust werd Mehdi Nemah vastgehouden en dat leverde uiteindelijk de rode kaart op voor de laatste man van Sloterdijk.

"In de rust heb ik de jongens toch weer even op scherp moeten zetten", legde Wim de Haart meteen na afloop uit. "De stemming was erg jolig en ik heb de jonge honden nadrukkelijk moeten vragen na rust geconcentreerd de wedstrijd weer op te pakken. Dat gebeurde niet genoeg naar mijn zin, gelukkig scoorden we op een bepaald moment toch drie keer binnen acht minuten."

Voor het uitvallen van Marc van der Giessen miste DIOS dus al een aantal kansen, met Zafer Albayrak als invaller ging DIOS nog even door met kansen morsen. Wim de Haart zat zich geel en blauw te ergeren en riep na een zoveelste gemiste kans tegen Ehzan Zakmi: "Waarom leg je hem nou niet terug?" toen Zafer Albayrak de bal bij wijze van spreken voor het intikken had. De Haart was nog niet uitgesproken of Zafer Albayrak legde zelf wel af op Ehzan Zakmi voor de 4-0.

Even later zette Brian van Goethem de bal hard en laag voor op Ehzan Zakmi die de bal achter zijn standbeen langs in het doel werkte: 5-0. Omdat ook de 6-0 in de 74e minuut met een lob werd gescoord door Ehzan Zakmi, maakte de spits een onvervalste hattrick. Willem Lange scoorde in de slotfase nog 7-0 toen Sloterdijk inmiddels met negen man speelde omdat de doelman kort na de 6-0 geblesseerd van het veld moest en er geen wissels meer aanwezig waren. Een dikverdiende overwinning voor DIOS die gemakkelijk in de dubbele cijfers had kunnen eindigen.

Bij de foto's: Mehdi Nemah scoorde zelf niet maar had in een aantal doelpunten van DIOS wel zijn aandeel, Ehzan Zakmi scoorde een onvervalste hattrick (foto's Inge van der Steeg).