Geen uitgeprocedeerde asielzoekers naar de polder

29 november 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam heeft Haarlemmermeer niet benaderd met het verzoek om hier uitgeprocedeerde asielzoekers op te nemen. Dat heeft burgemeester Theo Weterings vorige week tijdens de raadsvergadering geantwoord op vragen van Forza!

Forza!-voorman Paul Meijer stelde vragen naar aanleiding van een krantenbericht dat Van der Laan 10 omliggende gemeenten bereid heeft gevonden om de uitgeprocedeerde asielzoekers die nu in een tentenkamp wonen op te vangen. Meijer wilde weten of het college hierover door de burgemeester van Amsterdam was benaderd en hoe het college hierop heeft gereageerd.

Meijer vroeg ook aan het college of dat het met Forza! eens is dat het zorgdragen voor opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers door gemeenten indruist tegen het asielbeleid van de regering en indruist tegen het rechtsgevoel van de burger. De rechter heeft besloten dat deze mensen geen recht op asiel hebben en terugkunnen naar het land van herkomst. zo benadrukte Paul Meijer. “Ze kunnen terug, maar ze willen niet.”

Forza! is tevreden met de reactie van de burgemeester.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie