Uitstel uitspraak coffeeshop

29 november 2012 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State doet deze week nog geen uitspraak in het geschil over de beoogde coffeeshop aan de Venneperweg in Nieuw-Vennep. Volgens een woordvoerster van de Raad is de beslissing opnieuw uitgesteld.

De strijdende partijen stonden 28 augustus tegenover elkaar bij de Raad van State. De voorzitter deelde na afloop van de zitting mee dat er 6 weken later, dus half oktober, uitspraak zou worden gedaan. Die termijn werd niet gehaald, waarna er een nieuwe periode van 6 weken inging.

Ook die termijn is deze week verstreken, waardoor er weer een nieuwe termijn van 6 weken ingaat. Daardoor kan de uiteindelijke beslissing van de Raad van State zelfs over de jaarwisseling worden heengetild. Advocaat Dirk Giltay Veth van de Vennepse dorpsraad heeft geen directe verklaring waarom de uitspraak zo lang op zich laat wachten. “Het rechtsgevoel van de Vennepers wordt hierdoor wel erg zwaar op de proef gesteld. Maar wij hebben natuurlijk wel 9 zware argumenten ingebracht, die allemaal goed moet worden bekeken. Eerst buigen juristen zich over de zaak en dan kijken drie staatsraden er nog eens individueel naar. Dat kan natuurlijk wel even duren. Er zit niks anders op dan gewoon nog even af te wachten.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie