Forza!-voorman Paul Meijer het woord ontnomen over Cebu-reis

30 november 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! is donderdagavond tijdens de tweewekelijkse vragensessie in de gemeenteraad het woord ontnomen. Vergaderingvoorzitter Ed Koster vond de vraag van Meijer te politiek en drukte daarop zijn microfoon uit.

De politiek leider van Forza! leidde zijn vraag in door te vragen of hij excuses mocht aanbieden. Een verbaasde voorzitter Koster zei daarop: "U altijd." Paul Meijer zei daarna dat Forza! altijd erg lichtvoetig heeft gedaan en grapjes heeft gemaakt over 'het snoepreisje' dat een Haarlemmermeerse delegatie op dit moment naar Cebu maakt 'om daar de stedenband voor 160.000 euro te onderhouden."

Meijer verklaarde in dat verband bijzonder te zijn getroffen door een tweet van VVD-fractievoorzitter Henk Kuipers, ook op Cebu aanwezig, over een zeer geslaagde dansavond. "Nu weten we dat daar echt goed werk wordt verricht", zo wilde het Forza!-raadslid zeggen, maar op dat moment had Koster zijn microfoon al uitgeschakeld. Die vond dat Meijer te veel politiek zat te bedrijven. Koster: "Dit is de eerste keer dat ik dit als voorzitter heb moeten doen."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie