HFC ontsnapt aan remise bij Hoofddorp

1 december 2012 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Tafilj Markovic ontbrak op het appél wegens feestelijke familieomstandigheden. Brouwer sr en jr namen de honneurs waar, vertelde John Brouwer. "Ik denk dat we vandaag wel een puntje hadden verdiend tegen de koploper. We speelden iets behoudender dan normaal omdat we wisten dat HFC graag gevaarlijk wordt vanuit de omschakeling. We keken dus een beetje de kat uit de boom, hadden het eerste kwartier het betere van het spel en we kwamen dankzij Johan Redeker op 1-0. In de 25e minuut scoorde HFC de gelijkmaker na een strakke voorzet en een kopbal in de kruising.

Daarna was het een gelijkwaardige wedstrijd waarin weinig kansen werden gecreëerd. Heel ongelukkig en tegen de verhouding in werd het voor rust 1-2. Jilbert Tokur wilde de bal achterwaarts terug koppen op Milko Snijders maar die was net zijn goal uitgekomen. In de rust hebben we de boel weer op scherp gezet omdat we wel zagen dat HFC een beetje gefrustreerd raakte doordat wij positioneel heel goed stonden en er goed kort opzaten. Maar al snel na rust kwam HFC via een uitval toch op 1-3. In de 70e minuut scoorde Marouane Ghazi 2-3 en daarna zijn we op zoek gegaan naar de gelijkmaker.

Daarbij namen we veel risico en het is aan Milko Snijders te danken dat het 2-3 bleef bij de gevaarlijke uitvallen van HFC. Twee minuten voor tijd kopte Marouane Ghazi de bal tegen de onderkant van de lat, dat had ook de 3-3 kunnen zijn. Spelend met tien man omdat Jilbert Tokur niet verder kon en we hadden al drie keer gewisseld vond ik Hoofddorp conditioneel sterker dan HFC."