‘Gemeente loopt geen risico’

13 december 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De gemeente loopt in het geschil met ondernemer en raadslid Rinus Beusenberg geen enkel financieel risico. Dat zei wethouder Jeroen Nobel van Financiën vorige week in de gemeenteraad tijdens het debat over de Najaarsrapportage 2012.

Eerst HAP-raadslid Peter van Groenigen en daarna ook Merijka Setz van Democraten Haarlemmermeer wilden weten waarom de gemeente geen rekening houdt met een financiële tegenvaller in het dossier-Beusenberg. Eerder was dat namelijk wel het geval. Wethouder Nobel antwoordde daarop glashelder dat er helemaal geen sprake is van een risico en dat het college daar dus geen rekening mee houdt.

De uitspraak van Nobel was opmerkelijk, omdat het college akkoord is gegaan met mediation oftewel bemiddeling om het langslepende conflict met Beusenberg tot een einde te brengen. De gesprekken zouden deze week van start gaan, maar zijn uitgesteld omdat de mediator zich heeft teruggetrokken. Pikant detail is dat wethouder Nobel namens de gemeente betrokken is bij de mediation.

Volgens Beusenberg geeft de uitspraak van de wethouder weinig vertrouwen in een goede afloop.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie