Karateka's Dojo Saikoro behalen eerste en tweede Dan

17 december 2012 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Een viertal leerlingen van Dojo Saikoro mocht afgelopen zondag aantreden op het landelijke Dan examen georganiseerd door KBN (Karatedo Bond Nederland). Tess Brouwer Antoine Willems, Ferdinand Felix behaalden hun eerste Dan en Mohamed Bouha kreeg de tweede Dan.

Voordat je op kan gaan voor het examen voor je zwarte band (wat de eerste Dan is) ben je genoodzaakt vele uren zware training te doorstaan. Niet enkel op technisch vlak, maar zeker ook conditioneel wordt van de kandidaten het uiterste gevraagd. Het was dan ook aan de leraren Bert Slot en Sergio Schouten deze 4 kandidaten klaar te stomen.

Tess Brouwer en Mohamed Bouha mochten het spits afbijten. Samen met 3 karateka's van andere sportscholen werd hen door het vuur na aan de schenen gelegd en moesten zij tot het uiterste gaan.

Ieder examen ziet deels op individuele oefeningen, zoals kata, maar ook oefeningen met een partner. Het is dan ook mede een verdienste van hun partners - Thomas Smink en Brendan Nieuwenhuis - dat beide karateka's bij de top van hun mat eindigden.

In de tweede groep was het de beurt aan Ferdinand Felix en Antoine Willems, de meer ervaren kandidaten. Dat leeftijd niet betekent dat je minder zenuwachtig hoeft te zijn bleek in het eerste deel van het examen. Bovendien had Felix het zichzelf nog iets lastiger gemaakt door zichzelf in de ochtend te blesseren. Desondanks waren de examinatoren al snel overtuigd van hun kwaliteit en werd hen beide een terechte eerste Dan toegekend.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie