Wijkraad Floriande bang voor toename verkeer bij doortrekken Waddenweg

17 december 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De wijkraad Floriande in Hoofddorp is bang dat het doortrekken van de Waddenweg naar de N201, de zogeheten ziekenhuisvariant, voor veel extra verkeer zal zorgen in de wijk. Daarom moet aan inwoners worden gevraagd wat ze van deze optie vinden. Dat kreeg de PvdA-fractie zaterdag te horen tijdens een werkbezoek aan Floriande. De politiek is voorstander van het doortrekken van de Waddenweg om Floriande beter te ontsluiten.

Belangrijkste onderwerp van gesprek tijdens het werkbezoek was verkeersveiligheid. De wijkraad verwijt de gemeente op te beperkte schaal naar de verkeersstromen te kijken. Zo is ook de situatie in deze wijk met de twee bussluizen ontstaan. En ook bij de besluitvorming over de IJweg is te weinig rekening gehouden met de effecten daarvan voor de gehele wijk. Alhoewel de PvdA-fractie dat bestreed, gaf zij wel toe dat de gewenste effecten niet altijd uitkomen. Men is overigens blij met de openstelling van de bussluis in de Waddenweg, maar er dienen nog wel wat aanpassingen te worden uitgevoerd.

De wijkraad in Floriande vindt verder dat de schoolzones maar voor een deel functioneren. Auto's kunnen sowieso niet hard doorrijden als de scholen in- of uitgaan, maar er zou meer aandacht besteed kunnen worden aan het attenderen dat de automobilist een schoolzone binnenrijdt. De wijkraad doet de suggestie om het wegdek van een kleur te voorzien of matrixborden te gebruiken. PvdA-fractievoorzitter Tom Horn: "Schoolzones zijn zeker nuttig, maar ook wij hebben over de uitvoering eerder kritische geluiden laten horen."

Het bestuur van de wijkraad is tevreden over de nieuwe manier van het uitvoeren van beheer en onderhoud van de openbare buitenruimte. Door met beeldbestekken te werken, is de kwaliteit vooruitgegaan. Wel plaatste het bestuur daarbij een kanttekening. Als bijvoorbeeld het stuk openbaar groen in jouw straat er gemiddeld goed bijligt, voldoet de aannemer aan de opgedragen kwaliteit, terwijl nou net die boom voor jouw huis aan het afsterven is. Dan ben je als specifieke bewoner in die straat minder tevreden. Daarvoor zou in dit beleid meer oog moeten komen, vindt de wijk. Ook vroeg de wijkraad aandacht voor aannemers die met te grof gereedschap in het groen werken en daarbij zware sporen achterlaten. De PvdA-fractie heeft toegezegd daar opnieuw aandacht voor te vragen bij de wethouder.

Het bestuur van de wijkraad heeft de PvdA-fractie ook de boodschap meegegeven dat ondanks het participatiebeleid en de convenanten er toch vaak te weinig of te laat wordt geparticipeerd. Er staat weliswaar in elk raadsvoorstel een communicatieparagraaf, maar daarin wordt niet altijd gewag gemaakt van participatie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie