HUIS VAN DE WEEK: Een droomhuis met vrij uitzicht over het park en de Toolenburgerplas

19 december 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het eerste Huis van de Week in 2013 is in meerdere opzichten een bijzonder huis. Te beginnen met de frontbreedte: maar liefst 22 meter. De ligging van het huis is ook bijzonder: gelegen aan de rand van de wijk, grenzend aan het recreatiegebied met veel groen, water, fiets en wandelpaden. En uitzicht over de Toolenburgerplas. Kortom, een mooie start van onze huizenrubriek in het nieuwe jaar. Waar dit half vrijstaande herenhuis staat? In Hoofddorp, aan de Rondenburglaan 4.

Diny en Peter wonen er sinds 1998. Ze zijn de tweede eigenaar en hebben er veel aan verspijkerd. ,,Het huis had oorspronkelijk een heel andere indeling'', vertelt Peter. ,,Wij hebben in de loop van de jaren de hele boel andersom gezet, de garage bij de woonkamer getrokken, een nieuwe garage gebouwd en het balkon bij de zolder getrokken. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Maar het was best een stevige verbouwing, waarmee wij wel het mooiste huis van Toolenburg hebben! Althans, dat vinden wij. Het leuke aan het huis is dat het niet standaard is. Het is een beetje asymmetrisch, en toch ook weer niet. Maar het is knus, ook al heeft de woonkamer een oppervlakte van 70 vierkante meter.

Bij elkaar hebben we meer dan 200 vierkante meter woonoppervlak. Je woont hier heerlijk rustig. Toen de beide restaurants aan de plas werden gebouwd, hebben we even gedacht dat het druk zou worden in de straat. Maar dat is absoluut niet het geval. Aan de voorkant hebben we veel groen, maar aan de achterkant in onze eigen tuin ook. Door de lage bebouwing om ons heen is er op mooie dagen altijd voldoende zon in de tuin. Je zit er heerlijk! Maar het mooiste is toch wel het uitzicht over de plas. Je hebt echt het idee dat je hier buiten woont.''

Inderdaad, dit uitzicht vindt men niet zo snel elders in de polder. Dit is dan ook weer typisch zo'n huis waarvan je aan de buitenkant niet ziet wat voor prachtigs er binnen allemaal is. De belangrijkste kenmerken zijn de royale ruimtes, de onalledaagse, maar zeer praktische indeling, veel licht en de bijzondere vormgeving. Dit samen levert fraaie en verrassende effecten op. Vanuit de hal komt men in de woonkeuken met al direct een heerlijk uitzicht over groen. De keuken is prachtig, praktisch en van alle gemakken voorzien, tot en met een geïntegreerde wijnkoeler aan toe. De bijzonder royale woonkamer heeft aan twee zijden grote raampartijen en is daardoor heel licht. Door de indeling zijn er verschillende plekjes in de kamer. Op de eerste etage is een royale kamer, die als werkkamer in gebruik is.

Diny: ,,Maar je kunt er natuurlijk ook een slaapkamer van maken. Aan de tuinkant waren nog twee slaapkamers, maar daar hebben wij er één van gemaakt. Lekker groot! En dan is er nog een ruime badkamer en een separaat toilet. Vanuit de studeerkamer kijk je al heerlijk uit over de plas, maar vanuit onze slaapkamer op de tweede verdieping is dat nog mooier.''

Diny heeft volledig gelijk, door de glaspui over de hele breedte heeft men in hun slaapkamer een zeer fraai uitzicht over de Toolenburgerplas en het omliggend park. De kamer heeft ook een badkamer, apart toilet, alsmede een ruime inloopkast over de gehele breedte van de woning. Het hele huis ademt sfeer, comfort en luxe uit. Het zal duidelijk zijn, Peter en Diny hebben er werkelijk een droomhuis van gemaakt.

Voor meer informatie:

www.hetmakelaarshuijs.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie