Van Wees mag 40.000 kilo vuurwerk verkopen in drie dagen tijd

19 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Van Wees, gevestigd op de hoek van de Bennebroekerweg en IJweg, mag officieel vuurwerk verkopen. Die goedkeuring is nog eens keer bevestigd tijdens een bezoek van Tjeerd Talsma, gedeputeerde Milieu van de provincie Noord-Holland. Hij bracht onlangs, met een inspecteur, een bezoek aan de vuurwerkopslag.

Vuurwerkopslagbedrijven worden door provinciale handhavers bezocht en gecontroleerd op naleving van de strenge veiligheidseisen van het Vuurwerkbesluit. De provincie heeft de taak voor het verlenen van vergunningen, toezicht en handhaving van het Vuurwerkbesluit. Houdt een bedrijf of particulier zich niet aan de regels dan treedt de provincie hier tegen op.

De provincie is bevoegd gezag voor opslagen van meer dan 10.000 kg consumentenvuurwerk. De vuurwerkopslag Van Wees te Nieuw-Vennep heeft een vergunning om bijna 40.000 kilo consumentenvuurwerk op te slaan die zij vervolgens in de drie laatste dagen van het jaar verkoopt.

De inspectie bij Van Wees was een voorcontrole, waarbij o.a. gekeken werd naar de brandveiligheid, de constructie van de opslag en de kwaliteit van verpakkingen. Tijdens de drie verkoopdagen eind december controleert de provincie nogmaals. Dan wordt er gekeken naar hoe het personeel is geïnstrueerd en dat het vuurwerk veilig wordt verkocht. In januari wordt naar de administratie gekeken en of het niet-verkochte vuurwerk terug naar de leverancier is of veilig in opslag ligt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie