Nieuwe burgemeester Heiliegers kijkt uit naar 1 februari

21 december 2012 om 00:00 Nieuws

HALFWEG - De ministerraad heeft de voordracht van Pieter Heiliegers tot burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude goedgekeurd. De nieuwe eerste burger van de groene buffergemeente treedt per 1 februari in functie en wordt op 5 februari door de Commissaris van de Koningin geïnstalleerd.

In een reactie laat Pieter Heiliegers weten 'zeer content' te zijn met de benoeming. ,,Bijzonder ingenomen ben ik met het volle vertrouwen van de gemeenteraad door mij unaniem voor benoeming voor te dragen. Ik heb er ontzettend veel zin in. Haarlemmerliede en Spaarnwoude is een prachtige en boeiende regiogemeente met veel groen en, ook heel belangrijk, veel gemeenschapszin. Ik kijk uit naar 1 februari.''

Met zijn benoeming volgt Pieter Heiligers burgemeester Bert Bruijn op die in maart van dit jaar te kennen had gegeven zich niet beschikbaar te stellen voor een tweede ambtstermijn van opnieuw zes jaar.

De nieuwe burgemeester was van 2010 tot 2012 wethouder van de gemeente Haarlem, waar hij verantwoordelijk was voor de portefeuilles Financiën, Bedrijfsvoering en Cultuur. Pieter Heiliegers is lid van de VVD en 49 jaar oud.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie