Yora 'Mrs Bean' Rienstra over de onbeholpenheid in het leven in 'We maken er wat van'

21 december 2012 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Na Yora Rienstra's succesvolle tour van haar debuutvoorstelling: 'Aan jou heeft het niet gelegen', speelt ze nu 'We maken er wat van'. Zij is op vrijdag 11 januari om 20.30 uur te zien in Het Oude Raadhuis.

In deze tweede one woman show danst Yora met haar elastische lijf, ijzersterke mimiek, geestige en ontroerende liedjes volledig uit de maat.

Yora gaat, gewapend met een piano, tegen alle systemen in. In een wereld waarin alles snel en enthousiast moet, alles gekaderd is in hokjes, systemen en aannames, legt zij haar hoofd te rusten op de piano en kijkt met een vergrootglas naar kleinmenselijke tragiek. De onbeholpenheid van het leven en daar de grap van inzien, dat kan Yora als geen ander.

Gedetailleerd, felrealistisch en met veel humor. En af en toe komt de clown in haar naar boven en laat ze haar elastische lijf spreken in een stille stofzuiger act of bij het eten van een lippenstift. Misschien een beetje onaangepast maar daarom niet minder aaibaar.

In 2009 won Yora Rienstra de Wim Sonneveldprijs en de publiekprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival. Haar debuutvoorstelling 'Aan jou heeft het niet gelegen' werd met lof onthaald. Haar lied: 'Ik hou van jou' werd opgenomen in het repertoire van Herman van Veen. Ook maakte Yora een cd van haar debuutvoorstelling. Het eerste exemplaar van deze cd werd uitgereikt door Brigitte Kaandorp.

Yora is samen met Lenette van Dongen en Martine Sandifort één van de makers van het EK lied '#Voetbalvrouwing.' Er verschijnen regelmatig filmpjes van haar op VaraHumorTV. Daarnaast was zij tweemaal te zien in 'De Wereld Draait Door' in een persiflage van 'Boer zoekt Vrouw'.

De pers over Yora: ,,Een comedienne met diepgang.'' (Volkskrant). ,,Rienstra is een talentvolle cabaretiere''. (Trouw). ,,Verrassende liedjes en geslaagde typetjes'' (NRC).

Het Oude Raadhuis

Vrijdag 11 januari - 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie