HAP blijft ongerust over financiering Huis van de Sport

28 januari 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De lokale politieke partij HAP blijft zich zorgen maken over de financiering van het Huis van de Sport. Antwoorden van het college van B en W op schriftelijke vragen van de HAP hebben daar geen verandering in gebracht. De partij blijft bang dat sportverenigingen straks een te hoge prijs moeten betalen voor het gebruik van het sportcomplex.

De aankondiging van het NOC*NSF om het topsportbudget voor synchroonzwemmen binnen twee jaar af te bouwen naar nul euro was aanleiding voor HAP om opnieuw vragen te stellen. Fractievoorzitter Marjolein Steffens-van de Water: "Synchroonzwemmen op topsportniveau is één van de activiteiten die om extra voorzieningen vragen en daarmee het sportcomplex extra duur maken. In samenspraak met de KNZB is besloten om het trainingscentrum voor de nationale selecties in het Huis van de Sport onder te brengen. Nu het topsportbudget wegvalt, is de financiering daarvan een onzekere factor geworden."

Het college gaf in antwoord op de vragen van de HAP aan dat de invloed op de financiering in sterke mate afhangt van de maatregelen die de KNZB zelf gaat nemen. Het programma synchroonzwemmen voor het WK in augustus dit jaar wordt doorgezet en er is de intentie om het hele programma tot de Olympische Spelen van 2016 voort te zetten.

Volgens Steffens klinkt dit positief, maar zit daar een grote onzekere factor in. "De intentie om door te gaan is er, maar er zal ook geld voor moeten zijn. Daar gaat de KNZB de komende maanden naar zoeken. Dat wordt een grote opgave. De bond leunde niet voor niets op de budgetten van het NOC*NSF."

"Bovendien liggen de sponsors momenteel niet voor het oprapen. Het college schermt ermee dat al die extra voorzieningen ook worden gebruikt voor de breedtesport. Dat klinkt natuurlijk mooi, maar de vraag is of deze extra voorzieningen ook waren aangelegd als er geen topsportambitie was geweest. Straks staat er een prachtig sportcomplex met veel te hoge kosten, waar zowel de gebruikers als de Haarlemmermeerse inwoners voor moeten opdraaien."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie