Buurtbemiddeling zoekt vrijwilligers om relatie tussen buren weer goed te krijgen

30 januari 2013 om 00:00 Nieuws

HAARLEMMERMEER - Buurtbemiddeling Haarlemmermeer zoekt vrijwilligers uit de gemeente die het leuk en interessant vinden om buurtbemiddelaar te worden. Buurtbemiddelaars proberen buren die overlast van elkaar ervaren, gezamenlijk om de tafel te krijgen.

De meeste mensen wonen prettig met hun buren. Maar door diverse oorzaken kan die relatie overheerst worden door kleine irritaties of zelfs een groot meningsverschil. Die kunnen er dan weer voor zorgen dat beide partijen er niet via een gesprek uitkomen. Buurtbemiddeling kan in die gevallen helpen.

Buurtbemiddelaars werken in tweetallen en proberen om buren die overlast van elkaar ervaren gezamenlijk om de tafel te krijgen. Ze begeleiden het gesprek en helpen de buren om het probleem onderling op te lossen. Buurtbemiddelaars zijn onafhankelijk, kiezen geen partij en gaan vertrouwelijk om met de informatie.

De eerstvolgende trainingsdagen voor buurtbemiddelaar vinden plaats in april, verdeeld over twee avonden en twee hele zaterdagen. Aan de opleiding zijn voor de vrijwilliger geen kosten verbonden. Voor meer informatie over buurtbemiddeling, zie www.meerwaarde.nl.

Voor aanmelden: Nelleke van Wonderen, coördinator buurtbemiddeling Haarlemmermeer, (023) 569 88 83, bereikbaar van maandag t/m woensdag tot 14 uur of via buurtbemiddeling@meerwaarde.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie