Informatieavond over autisme en pesten of plagen

31 januari 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - MEE Amstel en Zaan en het AIC (autisme info centrum) Hoofddorp organiseren voor woensdagavond 13 februari gezamenlijk een gratis thema-avond over autisme en pesten of plagen. De bijeenkomst is in het Centrum Jeugd en Gezin in Graan voor Visch 14302 en begint om 19.30 uur (zaal open 19.15 uur).

Veel kinderen met een vorm van autisme hebben moeite met het herkennen van plagerijen of pesterijen en kennen zelf ook niet de grens tussen plagen of pesten. Hoe ga je hier als ouders/verzorgers of opvoeders mee om? Hoe leg je het verschil uit en hoe spreek je een kind met autisme aan op zijn/haar (pest)gedrag? Hoe steun je je kind als het gepest wordt? Welke hulpmiddelen en handvatten zijn er?

Bezoekers kunnen luisteren naar de ervaringen en tips van Mirelle Valentijn, Stichting Omgaan met Pesten en Carry Mans, moeder van een kind met autisme. Er is ruimte voor eigen inbreng, uitwisselen van ervaringen en vragen.

De avond wordt georganiseerd voor de ouders van de oudercontactgroep autisme Haarlemmermeer. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor niet bij de contactgroep aangesloten ouders van een kind met autisme in Haarlemmermeer.

Aanmelden kan via OCA@meeaz.nl (met vermelding van aantal personen). 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie