De met 12 Oscars genomineerde film 'Lincoln' te zien in Het Oude Raadhuis

22 maart 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - De film 'Lincoln' is een onthullend en spannend drama dat zich afspeelt tijdens de onstuimige laatste maanden van één van Amerika's meest iconische presidenten. In een door oorlog verdeeld land, waarin grote veranderingen noodzakelijk zijn, streeft Abraham Lincoln naar een vrij en herenigd land zonder slavernij. Met zijn onuitputtelijke moed en vastberadenheid om te slagen, zullen de keuzes die hij maakt in deze kritieke fase, essentiële veranderingen teweegbrengen voor de komende generaties. 'Lincoln' is op zondag 7 april te zien in Het Oude Raadhuis, aanvang 20 uur.

De film volgt de politieke clash tussen Lincoln en de machtige mannen van zijn kabinet in de strijd tegen de afschaffing van de slavernij en het einde van de Amerikaanse Burgeroorlog. De regie is in handen van Steven Spielberg en de rol van Abraham Lincoln wordt vertolkt door Daniel Day-Lewis. Andere bekende acteurs zijn: Joseph Gordon-Levitt ('Inception'), Sally Field ('Forrest Gump') en Tommy Lee Jones ('Men in Black'). 'Lincoln' sleepte in totaal maar liefst 12 Oscarnominaties in de wacht. Daniel Day-Lewis schreef geschiedenis door voor de derde keer de Oscar voor Beste Acteur te winnen. Hij won deze prijs ook voor 'My Left Foot' en 'There Will Be Blood'.

De Volkskrant: "Spielbergs troefkaart is natuurlijk acteur Daniel Day-Lewis, wiens melomane werkwijze opnieuw spectaculaire resultaten oplevert. Het is de twinkeling in zijn ogen als hij weer een vreemde anekdote uit zijn mouw schudt, die Lincoln meer maken dan een bewonderenswaardige historische reconstructie.''

Het Oude Raadhuis

Zondag 7 april - 20 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie