Pijnlijke nederlaag Grinham

29 maart 2013 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Natalie Grinham heeft geen passend vervolg kunnen geven aan haar knappe overwinning op Raneem El Weleily. In de kwartfinales van de CIMB KL Open 2013, een World Series evenement op de WSA World Tour, moest de 35-jarige squashster vrijdag in Kuala Lumpur met het kleinst mogelijke verschil buigen voor de Nieuw-Zeelandse Joelle King: 9-11, 4-11, 11-8, 11-8, 10-12.

De als elfde geplaatste Grinham had de laatste twee duels tegen de vier plekken hoger ingeschaalde King gewonnen, maar leek dit keer op een snelle nederlaag af te stevenen. Bij een 2-0 achterstand rechtte de Nederlandse echter haar rug en knokte ze zich terug in de partij. Game drie en vier gingen naar de geboren Australische, waardoor er een beslissende vijfde game nodig was. Hierin weerde onze landgenote vijf opeenvolgende matchpoints af, maar capituleerde ze uiteindelijk bij het zesde wedstrijdpunt van King alsnog.

"Dit doet pijn", liet de mondiale nummer twaalf weten. "Twee games lang was Joelle de baas op de baan, maar in de derde game begon ik de bal beter te zien en kon ik het spel controleren. In de vijfde game kon ik nog terugkijken en had ik het gevoel dat ik ging winnen. Om dan alsnog te verliezen is zuur, erg zuur. Het gaat wel even duren voordat ik dit een plekje heb gegeven."

Door haar kwartfinaleplaats in Maleisië komt Grinham volgende maand vermoedelijk wel terug in de mondiale top-10. In oktober van het vorige jaar behoorde de drievoudig Nederlands kampioene voor het laatst tot de tien beste speelsters ter wereld.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie