Oude en nieuwe zeemansliederen bij Zondagmiddagpodium in Badhoevedorp

29 maart 2013 om 00:00 Cultuur

BADHOEVEDORP - Het Zondagmiddagpodium brengt op 7 april om 14 uur de groep Seyl & Treyl met liedjes over de zee en verre reizen. Het optreden is in dienstencentrum 't Rietland, Chr. Huygensstraat 21 in Badhoevedorp.

Seyl & Treyl is een enthousiaste groep van vier muzikanten die liedjes zingt over alles wat maar enigszins met schepen, de zee of verre reizen te maken heeft. Maar misschien nog wel meer over alle emoties die de oude zeebonken ervoeren op hun lange reizen en waaraan heden ten dage eigenlijk nog niets veranderd is.

De oude zeelieden gebruikten muziek en gezang in de eerste plaats om hun werk te vergemakkelijken. Op de maat van het gezang werden de zeilen gehesen of het anker opgehaald. Maar tevens werkte het als therapie om de dagelijkse ellende te vergeten of juist om uiting te geven aan hun vreugde. In de spaarzame vrije tijd of tijdens lange windstiltes werden er ook heel mooie ballades en andersoortige liederen gezongen.

Seyl & Treyl wil het publiek graag bestaande teksten, vertalingen en eigen werk laten horen. Ze zingen heel eenvoudige oude en nieuwe liederen van de zee, maar ook meerstemmige composities in sterk wisselende arrangementen. De leden van Seyl & Treyl zijn misschien niet meer de jongste, maar als ze eenmaal muziek maken, spat het enthousiasme ervan af en wordt iedereen er vrolijk van.

Seyl & Treyl bestaat uit Janet van Diest, zang en accordeon, Jan Piet de Wit, zang en gitaar, Hilde Hegeman, zang, accordeon en fluit en Jan Scholman, zang en percussie.

Kaarten à € 4.00, inclusief een kopje koffie of thee zijn vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal of te reserveren op vrijdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur bij MeerWaarde, (023) 569 88 73. Op dit nummer is ook een rit heen en terug met de Meertaxi te bestellen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie