Kagia bouwt voorzichtig aan een serie

30 maart 2013 om 00:00 Sport

LISSERBROEK - Natuurlijk was Jerry Ubink blij met de fraaie 6-1 overwinning maar hij waakte voor een hosannastemming die hij in lichte vorm al tijdens de rust had geproefd bij zijn spelers. "Ik ben niet tevreden over het spel van Kagia. We hadden een droomstart maar gaandeweg de eerste helft gingen we minder spelen. Dan loop je het risico dat je de tegenstander terug in de wedstrijd helpt."

"Ik vind ook dat het te lang duurde voordat we de derde goal maakten. En we namen af en toe veel teveel risico. En ik vond dat bij DUNO het lijntje wel heel snel brak. Dus 6-1 is een heel mooi resultaat maar geen enkele aanleiding voor een hosannastemming." Bij DUNO keek Kagia binnen vijf minuten tegen een 2-0 achterstand aan, in Lisserbroek waren de rollen omgekeerd.

In de derde minuut kreeg Rutger Goudriaan alle tijd en ruimte om bij de tweede paal een voorzet van Jeffrey Timmermans na een uitstekende opening door Ferry Scholte met het hoofd te controleren om daarna in de korte hoek raak te schieten: 1-0. Twee minuten later gooide Ramon Sluymer de bal richting het strafschopgebied, Jelle Clemens controleerde de bal en hij schoot via de onderkant van de lat zomaar de 2-0 binnen.

De droomstart van Kagia werd voor rust niet verder uitgebouwd. Alleen in de 17e en de 27e minuut dreigde DUNO gevaarlijk te worden, eerst met een harde lage voorzet vlak voor het doel langs van Sander Goudriaan en daarna met een vrije trap die via de voet van een verdediger over het doel verdween. Kagia stelde daar mogelijkheden tegenover van Jeffrey Nijenhuis en Rutger Goudriaan. Maar rond het halfuur maande Jerry Ubink zijn spelers vanaf de zijlijn: "Duel, duel, we verliezen teveel duels."

In de kleedkamer zette Jerry Ubink zijn team weer op scherp en waar nodig met de beide benen op de grond. "Ik vond dat we redelijk goed de kleedkamer uitkwamen, maar het duurde te lang voordat de 3-0 viel." Kansen voor Rutger Goudriaan en Jeffrey Timmermans leverden niet de 3-0 op en rond de 57e minuut kwam DUNO met vrije trappen twee keer dreigend voor de goal bij Sander Goudriaan. In de 62e minuut ontweek DUNO buitenspel en de bal werd net naast geschoten.

In de 63e en 68e minuut werd topscorer Rutger Goudriaan in stelling gebracht door Jeffrey Timmermans maar de keeper keerde de eerste kans en de tweede doelpoging ging naast. Na een pirouette bood Jelle Clemens Rutger Goudriaan in de 69e minuut een niet te missen kans: 3-0. Twee minuten later deed invaller Niels van der Zwet datgene waarvoor Jerry Ubink hem in het veld had gebracht ten koste van de goed spelende Kevin Robelus: hij onderschepte de bal en Jeffrey Timmermans rondde keurig af: 4-0.

De ongekende weelde van Kagia kende tegen het gefrustreerde DUNO geen grenzen. Met zijn eerste balcontact scoorde invaller Vincent van der Kamp in de 75e minuut de 5-0 op aangeven van Niels Ganzevles. Weer twee minuten daarna profiteerde Rutger Goudriaan van balverlies van DUNO: 6-0. In de 80e minuut werd Sander Goudriaan onaangenaam verrast door een schot dat via de onderkant van de lat doel trof: 6-1.

Verder liet Kagia het niet komen. Belangrijk was ook dat er geen onnodige kaarten werden geïncasseerd of dat er blessures werden opgelopen. In de 84e minuut kreeg Jelle Clemens ter hoogte van de middenlijn een rotschop uit pure frustratie bij DUNO. Scheidsrechter Wijling oordeelde zeer mild door slechts met geel te volstaan. Dankzij de ruime overwinning is Kagia bezig een leuke serie neer te zetten: drie wedstrijden, zeven punten, doelsaldo 10-3. De volgende horde heet Haaglandia/Winston (6 april, thuis) en daarna staan cruciale duels met SEV (13 april, uit) en Gouda (20 april, thuis) op het programma.

Bij de foto's: Jeffrey Timmermans leverde met assists en een doelpunt weer een belangrijke bijdrage aan de 6-1 overwinning van Kagia, spits Niels Ganzevles scoorde geen doelpunt maar wel een ruime voldoende (foto's Ron van der Steeg)