Onnodige uitglijder SCW

30 maart 2013 om 00:00 Sport

RIJSENHOUT - Net als na de onnodige nederlaag tegen IJmuiden had Lex van der Horst de pest in. "Een paar weken geleden was ik er doodziek van, nu nog iets erger.

Dit is een compleet onnodige nederlaag en als ik zie dat IJmuiden heeft gewonnen van Ouderkerk dan baal ik nog meer. We hadden ons met een overwinning vandaag al bijna veilig kunnen spelen. Nu moeten we nog oppassen dat we niet in de problemen komen. Met name de eerste helft hebben we het niet goed gedaan. We hebben een jong team, maar als er afspraken worden gemaakt dan moeten die wel worden nagekomen. Dat gebeurde voor rust niet en in de tweede helft wel.

Toen ging het een stuk beter maar we misten het nodige geluk om de wedstrijd nog naar ons toe te trekken. Al na zes minuten werd het 0-1 na een net wel of net niet buitenspelsituatie. In de achtste minuut scoorde Niels de Jong uit een corner de gelijkmaker maar halverwege de eerste helft werd er weer niet goed doorgedekt, was het weer net wel of net niet buitenspel en Sporting Martinus kwam op 1-2. Zelf hebben we voor rust geen kans gecreëerd. We hadden wel veel balbezit maar dat leidde niet tot kansen. Na rust hebben we wel goede kansen gecreëerd, onder meer voor Nick Appelman en Davy Schniedewind. Maar de keeper van Sporting Martinus pakte een paar uitstekende ballen. Heel jammer dit."