Jong Pancratius pakt belangrijke winst

30 maart 2013 om 00:00 Sport

BADHOEVEDORP - Het beleid van Pancratius wierp tegen DWV zijn vruchten af, stelde Ton Pronk tevreden vast.

"Dit was een aparte wedstrijd, wij hadden al een tijd geen wedstrijd gewonnen en moesten tegen hekkensluiter DWV. Bovendien kent iedereen elkaar en DWV verloor onlangs met klein verschil van Zeeburgia. Wij missen nog steeds een aantal geblesseerden onder wie Menno Schelling, Ralph Fenne, Tony Schreurs en Justin Ruijter. Ik stuurde dus een heel jong team het veld in dat voor een deel bestond uit jongens die dit seizoen in jong Pancratius spelen. De doorstroming werpt gelukkig zijn vruchten af en dat leverde vandaag een 1-0 overwinning op.

De eerste helft was redelijk in evenwicht. Na rust scoorde Bruno Januario uit een voorzet van Jaap Smeeing eigenlijk een heel mooie goal. Op doel stond Armando Catsburg die zijn rentree maakte nadat hij in de voorbereiding op dit seizoen geblesseerd was geraakt. Armando voorkwam met een uitstekende redding de 1-1. Daarna verzuimden wij gebruik te maken van de ruimte die we kregen en zo bleef het tot de laatste minuut spannend. We pakken drie belangrijke punten, maandag tegen Stormvogels kunnen we het Paasweekeinde helemaal succesvol maken."