Vierde generatie Den Ouden moet 144-jarig aannemersbedrijf sluiten

28 maart 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het is een trieste, maar realistische aanblik in de hal aan de Broekermeerstraat in Hoofddorp. Tafels vol met gereedschappen, allemaal netjes genummerd voor de veiling die aanstaande is. Arie den Ouden, de vertegenwoordiger van al weer de vierde generatie, staat er bij en kijkt er naar.

Daar ligt, symbolisch, 144 jaar vakmanschap, hard werken en zelf een ontwerp bedenken en maken omdat er nog geen voorbeeld was. Zoals die houten trap voor een Dacota (de bouwtekening hangt nog aan de muur) of de houten startblokken. Woorden schieten bij wijzen van spreken te kort.

Arie, zelf uit 1946 en sinds 1973 directeur van het familiebedrijf, kijkt rond in de hal waar het akelig stil is. Tot eind vorig jaar draaiden hier nog de machines en hing er de onmiskenbare geur van geschaafd hout. In december werd het stil, na het afscheid van de laatste drie medewerkers.

Belangrijkste oorzaken: geen opvolgers, niet vanuit de familie en niet vanuit de buitenwacht. Daarbij opgeteld het gebrek aan jongeren die voor het ouderwets handwerk kiezen, de moordende concurrentie, en het gebrek aan opdrachten door de aanhoudende crisis. “Dan houdt het gewoon op", is de slotconclusie die Arie liever niet had getrokken. “Het is niet anders."

Wat nu rest is de verkoop van de inventaris via internet. Op 2 april is er kijkdag (van 10 tot 16 uur), 4 april is de veiling via www.puper nl. en op 11 april mogen de verkochte spullen opgehaald worden.

(het complete artikel staat in de Hoofddorpse Courant van donderdag 28 maart 2013)

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie