Debby Petter met de indringende solovoorstelling 'Ik ben er nog'

5 april 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Een moeder en een dochter. Tegen de moeder zei een buurvrouw na de oorlog: ,,God kind ben je er nog?'' Dat zinnetje, die vraag is er altijd gebleven. Het ging nooit voorbij. 'Ik ben er nog' is een voorstelling over schuld en schaamte, over levenslange schade. Een verhaal over toen en nu, van alle tijden. Een verhaal over wat een oorlog met mensen doet. 'Ik ben er nog' is een solovoorstelling van Debby Petter, gebaseerd op haar gelijknamige boek, het verhaal dat haar moeder uiteindelijk kon vertellen.

Debby Petter is met de reprise van haar voorstelling 'Ik ben er nog' op woensdag 17 april te zien in Het Oude Raadhuis, aanvang: 20.30 uur. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

In de voorstelling komen de moeder en de dochter aan het woord die beiden willen dat het verhaal eindelijk verteld wordt, het verhaal dat niet alleen het leven van de moeder bepaalde, maar ook dat van de dochter. Want ze wist altijd dat haar moeder veel verzweeg, dat was altijd voelbaar. En natuurlijk wist ze ook dat ze het niet voor niets verzweeg: wat onverdraaglijk is laat zich immers nauwelijks verwoorden. Maar toch is een confrontatie onvermijdelijk, laat in het leven van de moeder en ook laat voor haar dochter, maar uiteraard niet te laat. Soms word je gedwongen opnieuw met je leven te beginnen, soms ben je ook blij dat het kán, eindelijk kan.

Het Oude Raadhuis

Woensdag 17 april - 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie