'Socialio' Emilio Guzman terug in Het Oude Raadhuis

12 april 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - Emilio wordt wel eens Socialio genoemd. Hij is vriendelijk en bindend, maar bovenal conflictvermijdend. Maar zelfs in een sprookjeswereld zijn er conflicten. In de echte wereld krijgen mensen een steeds dikkere huid, wordt kwetsbaarheid wegbezuinigd en is schaamteloosheid goed te verkopen. In een tijd van revoluties slaagt in Nederland geen protest. Emilio Guzman heeft geen zin meer om gelaten toe te kijken. Socialio is boos. Maar hij voelt zich een protesteerder zonder protest. Emilio heeft dus eindelijk een conflict, al is het dan met zichzelf. Op donderdag 25 april is Emilio Guzman met een try-out van 'Een dunne dekmantel' te zien in Het Oude Raadhuis, aanvang: 20.30 uur.

Vanaf 2003 is Emilio lid van de Comedytrain. Hij ontwikkelde zich op het open podium en door achter de schermen mee te werken aan de programma's van zijn broer, Javier. In 2010 won hij de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival.

Emilio Guzman was al eerder te zien in een uitverkocht Het Oude Raadhuis met de voorstelling 'Doen en laten'. Ook was hij samen met Peter Pannekoek te zien in de dubbelvoorstelling 'Genoeg over mij' en 'Interact'.

De Volkskrant over 'Genoeg over mij': ,,Doordacht, persoonlijk en een duidelijke rode draad. Emilio is een publiekslieveling, zonder door zijn knieën te gaan. Vermoedelijk is hij binnen afzienbare tijd net zo populair als zijn oudere broer Javier.''

Het Oude Raadhuis

Donderdag 25 april - 20.30 uur

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie