Geslaagde start van 'De Kroon op je werk'

15 april 2013 om 00:00 Cultuur

HOOFDDORP - In de Passage van het Cultuurgebouw is afgelopen zaterdag het startsein gegeven voor het project 'De kroon op je werk'. Het project is onderdeel van 'Het Cultuurgebouw kleurt oranje' dat doorloopt tot en met 12 mei. Jonge en oude kunstenaars schilderden hun eigen versie van een koning of koningin. Bezoekers namen plaats op de koninklijke troon en voelden zich even een echte royalty.

Aan de meterslange oranjetafel vol met oranje tulpen kon men onder het genot van koffie met oranje tompoes teksten schrijven over de troonswisseling. Wat zou Koningin Beatrix tegen haar zoon Willem-Alexander zeggen vlak voor zijn kroning? Ook was de bekende televisie presentatrice Catherine Keyl te gast aan tafel; zij vertelde over haar ervaringen met het koningshuis en over haar nieuwe bundel 'Het wordt alleen maar beter'.

Tot vrijdag 26 april kan iedereen, ook vanuit huis, bijdrage leveren door een eigen versie van een koning(in) op een oranje gekleurd doek van minimaal 40x50 cm te schilderen. Het werk kan uiterlijk 26 april worden ingeleverd bij de Informatiebalie van Pier K. Het werk wordt dan onderdeel van het grote kunstwerk 'De kroon op je werk' dat komt te hangen aan de voorzijde van de XXL Cultuuretalage aan het Raadhuisplein. Dit kunstwerk is te bewonderen tussen 30 april en 5 mei.

De vraag 'Is het leven van prinsen en prinsessen wel zo sprookjesachtig?' is het thema van de expositie 'Er was eens'. Van 28 april t/m 12 mei (wo t/m za 12:00-17:00 uur) te bezoeken in Galerie de Meerse. En bij Koninginnedag hoort natuurlijk een Koninginnenacht. Koningskoppel Lady Bee & Shakespeare toveren Bonus op 29 april in Duycker om tot Bonus Q-night Edition. Op Koninginnedag is er een knallend jongerenfeest So Dope met headliner Darryl. Verder staat de koninklijke troon tot 12 mei in de Passage van het gebouw. Neem eens plaats en maak een foto van jezelf en post deze op je eigen Facebook of die van het @Cultuurgebouw of stuur hem rond via Twitter.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie