Wisselvallig Pioniers deelt punten met Zwijndrecht

28 april 2013 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - De dames van Pioniers lieten afgelopen weekend in de 1e klasse van de softbalcompetitie twee gezichten zien. In een dramatisch slechte 1e wedstrijd kwamen de Hoofddorpse dames er totaal niet aan te pas. In 5 inningen werd het 10-0 voor Zwijndrecht. Geen enkele Hoofddorpse dame wist op de honken te komen. De 2e wedstrijd werd een waar puntenfestijn. Met 26-12 trok Pioniers, na een 3 uur durende wedstrijd, aan het langste eind.

In de eerste wedstrijd nam Zwijndrecht al in de 1e inning een 5-0 voorsprong. Pioniers was niet in staat om hier op te reageren. Aan slag bakte de, normaal zo goed slaande Hoofddorpse dames, er helemaal niets van. Met een 10-0 nederlaag en geen enkele honkslag aan Hoofddorpse zijde, werden zij in 5 inningen aan de kant gezet.

Met een agressief Hoofddorp gaf de tweede wedstrijd een totaal andere beeld. Pioniers nam brutaal een 2-0 voorsprong. Er ontspon een enerverende wedstrijd waar aan beide kanten de nodige honkslagen gemaakt werden. Tot de 5e inning bleef het gelijk opgaan (5-4 in Hoofddorps voordeel). In de 5e inning kwamen de Hoofddorpse dames helemaal los. Maar liefst 11 punten wist Pioniers in deze inning te scoren. De ontstane, ruime voorsprong (16-9), werd vervolgens goed verdedigd, zodat na 7 inningen, en een speeltijd van 3 uur, er een eindstand van 26-12 op het scorebord stond. Met maar liefst 23 honkslagen maakten de Hoofddorpse dames de eerder opgelopen 10-0 nederlaag meer dan goed.

"Tja'', waren de eerste woorden van coach Berend Mannessen na de wedstrijd. "Wat moet je hier van zeggen. In de eerste wedstrijd maak je aan het begin een paar foutjes. We waren niet in staat om dit van ons af te schudden en de wedstrijd weer op te pakken. Je loopt dan gewoon tegen een onnodige zware nederlaag aan. Ik moet daarbij ook bij zeggen dat mijn team ongeïnspireerd overkwam, er zat geen fut de ploeg. In de 2e wedstrijd zie dat we gewoon een prima slagploeg hebben. 23 hits in 1 wedstrijd is gewoon prima. Jammer dat de dames nog geen killersmentaliteit hebben. Zo'n 2e wedstrijd moet je gewoon professioneel binnen 5 innings afmaken."

Zondag 5 mei gaat Pioniers op bezoek bij de koploper Eurostars uit Capelle a/d IJssel.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie