ZPCH gepromoveerd, maar eindigt seizoen in mineur

29 april 2013 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - De heren van ZPCH speelden afgelopen zaterdag hun laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Tegenstander was de kampioen in deze klasse, KZC. De avond ervoor was bijna het gehele team van ZPCH ook al in hetzelfde zwembad in Beverwijk om samen met KZC mee te doen aan 'KZC zwemt voor de stichting A.L.S.'. Deze avond heeft het prachtige bedrag van ruim 7.100 euro opgebracht is voor de stichting. Zaterdag ging het echter gewoon om een andere winst, die van de wedstrijd. De nummer 1 tegen 2, een leuke prestige strijd.

Met onder andere vijf spelers onder de 19 jaar en het niet meespelen van Patrick Schuijt, 44 jaar, stond er een zeer jong ZPCH team aan de start. De wedstrijd verliep wisselvallig. Eerst liep de thuisploeg uit tot 4-1, maar de heren van ZPCH kwamen terug tot 5-4. Nadat ze de achterstand weer tot 9-5 hadden op laten lopen, was ZPCH ogenschijnlijk zeker in staat om dit weer bij te trekken. In ieder geval was dit het gevoel van Coach Maria van Egmond.

Dat was echter te voorbarig. Door een grove overtreding van Norbert Wijngaarden en zijn daarop volgende uitsluiting, waren de heren uit Hoofddorp gedwongen om 4 minuten (bruto tijd) met een man minder te spelen. Dat betekende zeker een verloren pot. Einduitslag werd dan ook 15-6 in het voordeel van KZC. Onnodig en ook vervelend voor het volgende seizoen. Want er zal zeker een schorsing volgen die pas in gaat aan het begin van de nieuwe competitie.

Met de reeds behaalde promotie naar de derde klasse bond heeft ZPCH zeker aan zijn eigen doelstelling voor dit seizoen voldaan. Daar kunnen ze ook blij en tevreden over zijn, maar zeker bij de coach zal het wel een paar dagen duren voordat deze tevredenheid de overhand krijgt. Er is nog veel te doen vóór volgend jaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie