Nieuw-Vennep viert de kroning

30 april 2013 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Vanmorgen vroeg begon de Koninginnedag in Nieuw-Vennep met het hijsen van de vlaggen op de bruggen in het dorp. Hierna was het drumband Irene die een mini-orkest gaf en behalve het Wilhelmus ook het Venneper Volkslied ten gehore bracht.

In het Lentepark in de wijk Getsewoud was het een gezellige drukte. Rondom het park hadden kinderen, maar ook ouders zich verzameld met allerlei spulletjes. "Alles is hier onder een tientje te koop'', hoor je een van de kinderen enthousiast roepen. Om 10 uur begint in het park het spelletjescircuit.

Aan het begin van de middag is het geronk van tractoren te horen die richting het centrum van Nieuw-Vennep reden. Traditioneel was daar het ringsteken met oude tractoren. De deelnemer die alle drie de ringen raak had én de snelste rijd reed, gaat met een mooie beker naar huis.

Even verderop in centrum werden er schapen geschoren en sloegen hoefsmeden op hun ijzer. Dit alles onder een heerlijk zonnetje dat begin van de middag gelukkig toch doorbrak.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie