'Het water in de Ringvaart is 17 graden, prima om in te zwemmen'

13 juni 2013 om 00:00 Sport

HAARLEMMERMEER - Daan Glorie heeft afgelopen week zijn eerste training in de Ringvaart gehouden. Een uurtje zwemmen in Zwanenburg en omgeving om zich voor te bereiden op de monstertocht die hij donderdag 27, vrijdag 28 en zaterdag 29 juni gaat houden. Dan zal de langeafstandszwemmer de hele Ringvaart afzwemmen, 63 kilometer in totaal.

"Het water in de Ringvaart is 17 graden, prima om in te zwemmen. Ik heb het geen moment koud gehad", laat Glorie na zijn training weten. "Dat verbaasde mij wel want het is nog niet echt zomer geweest. De ringvaart is een unieke en mooie omgeving om in te zwemmen met vliegtuigen boven je hoofd, je zwemt onder verschillende bruggen en viaducten en je langs heel veel woonboten komt."

Het is onbekend of er mensen zijn geweest die dit ooit gedaan hebben, maar dat is zeker niet Glorie's enige drijfveer. Hij wil met zijn actie aandacht vragen voor de Edwin van der Sar Foundation. Deze stichting zamelt geld in om mensen met een niet-aangeboren hersenbeschadiging te helpen bij hun revalidatie. Die hulp bestaat onder andere uit het aanbieden van zwemoefeningen en zwemuren.

De organisatie Swim the Ring steunt Daan Glorie bij deze tocht, voor meer informatie en de mogelijkheid om Glorie live te volgen kan men terecht op www.swimthering.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie