Alzheimer Café over dagbesteding bij dementie

15 juni 2013 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Willie Hoegen, coördinator dagbesteding Zomerpark en Nadja Bantz, teamleider dagbesteding Amstelring zijn dinsdag 25 juni de gastsprekers bij het Alzheimer Café Hoofddorp. Het thema is: wat is de meerwaarde van dagbesteding bij dementie?

Dagbesteding is een vorm van ondersteuning die maakt dat mensen met dementie langer thuis kunnen blijven wonen. Veel verzorgingshuizen en verpleeghuizen bieden deze dagopvang of dagbehandeling aan. Dit kan variëren van twee tot vijf dagen per week.

Wat houdt deze dagbesteding in, wat wordt er gedaan, waar is het, welke indicatie heeft u nodig, hoe motiveer ik mijn partner om erheen te gaan etc.? Veel vragen waar antwoord op gegeven zal worden door de gastspreeksters. Er is ruim gelegenheid tot het stellen van andere vragen en met elkaar te praten.

Het Alzheimer Café is in Zorgcentrum de Meerstede, Burgemeester Pabstlaan 260 te Hoofddorp van 19.30 uur tot 21 uur. De zaal is open vanaf 19 uur.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen die zorg of ondersteuning bieden aan een dementerende en voor dementerenden zelf. Aanmelden s niet nodig, er is vrije inloop. De toegang in gratis.

Voor vragen of meer informatie: Mantelzorg Steunpunt, (020) 333 53 53 of amstellandmeerlanden@alzheimer-nederland.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie