Indrukwekkende kaarsenceremonie Samenloop voor Hoop

16 juni 2013 om 00:00 Nieuws

BADHOEVEDORP - Het wordt het hoogtepunt van iedere Samenloop genoemd: de kaarsenceremonie. In Badhoevedorp is het zaterdagavond niet anders.

Vanaf de start van de Samenloop voor Hoop is in Badhoevedorp een opmerkelijke saamhorigheid te bespeuren. Het paars gekleurde dorp knokt voor hoop en die sfeer weerspiegelt zich in alles wat er overdag en 's avonds op en rond de atletiekbaan gebeurt. Teams, ouders met (kleine) kinderen, kortom van heel jong tot heel oud loopt of rolstoelt rondje na rondje om zowel onderzoeken rond kanker of juist elkaar, te ondersteunen.

Als de duisternis valt worden de duizenden lichtzakjes die aan weerszijden van de baan staan opgesteld steeds duidelijker zichtbaar. Volgeschreven zijn ze met goede wensen, dierbare herinneringen en hartenkreten. Het moment komt dat alle aanwezige survivors, mensen die van kanker genezen zijn, zich voor het grote podium opstellen. Ze hebben een brandende fakkel in de hand. Er zijn optredens, er zijn warme woorden van bemoediging, er zijn gedichten en er zijn tranen. Heel veel tranen.

Na een korte stilte voor hen die de strijd hebben verloren en voor hen die nog knokken gaan de survivors als eerste de baan op voor de kaarsenronde. Zij lopen langs een stellage vol lichtzakjes waarmee het woord 'hoop' wordt gevormd. Achter hen aan een overweldigend aantal mensen dat in één lang lint de complete 400-meter lange atletiekbaan vult.

De komende nacht is er een stille disco en krijgen de lopers een opkikkertje in de vorm van nachtsoep. Zondag om 12 uur is de slotceremonie van de samenloop en wordt de opbrengst ten bate van het KWF bekend gemaakt.

Later meer nieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie