Dames Pioniers doen zichzelf tekort

17 juni 2013 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - In twee boeiende wedstrijden leek het er lang op dat de dames van Pioniers konden stunten tegen koploper Eurostarts uit Capelle afgelopen weekend. De eerste wedstrijd werd een verdienstelijke 6-6. In de tweede wedstrijd moesten de Hoofddorpse dames, ondanks 2 homeruns van Demi Erkemeij, pas in de 7e inning het hoofd buigen 4-8.

In de eerste wedstrijd leek het snel fout te gaan voor Pioniers. De Hoofddorpse dames keken bij de 2e slagbeurt al tegen een 0-6 achterstand aan. In de gelijkmakende slagbeurt kwamen de dames dankzij 3 keer een honkslag, gevolgd door een fraaie homerun van Ingemarie Rumai weer volledig terug in de wedstrijd (4-6). In de 5e en 6e inning scoorde Pioniers nog 2 punten, terwijl de goed spelende verdediging geen kansen meer weggaf. De uiteindelijke 6-6 eindstand was dan ook zeer verdiend. Ingemarie Rumai was goed voor een homerun.

De tweede wedstrijd werd een mooi pot softbal. Na 3 inningen kwam Pioniers, mede dankzij 2 homeruns van Demi Erkemeij, met 3-1 voor. In de 5e inning scoorde beide teams nogmaals. De gasten uit Capelle kwamen in de 6e inning op gelijke hoogte. Helaas voor Pioniers was daarna de kaars uit. Eurostars liep in deze inning uit tot 8-4. In de laatste slagbeurt wist Pioniers niet meer te scoren waardoor de ploeg uit Hoofddorp genoegen moest nemen met slechts 1 punt uit beide partijen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie