Fleurine Menijn goed voor twee NK-titels

17 juni 2013 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - De ritmsch gym afdeling van SV Pax was afgelopen weekend goed vertegenwoordigd op het Nederlands Kampioenschap in Ahoy. Fleurine Menin was goed voor twee NK titels. Verder werden vele andere podium plekken behaald door de gymnasten.

Zaterdag moesten Christel Vinkhuyzen en Yasmin van Es hun oefeningen laten zien met bal, lint, knots en hoepel in categorie 2A. Yasmin draaide goede oefeningen met een paar schoonheidsfoutjes hier er daar, zij behaalde de 4de plek. Christel draaide ook goed, met haar hoepel oefening behaalde zij hoge punten. Christel werd 8ste in het algemeen klassement.

In categorie 3A moesten Julia Tan en Michelle Cuvelier hun beste oefeningen laten zien met hoepel, lint en knots. Met mooie elementen, maar helaas ook nog enkele kleine valfoutjes eindigde Julia op de 6 en Michelle op de 8ste plek.

Fleurine Menijn, Lisa Vos, Verena Janga en Chelsey Borchers kwamen uit in 1A. Twee dames van SV Pax behaalde in deze categorie het podium. Voor Fleurine was er de titel Nederlands Kampioen. De gymnaste liet een goeie oefeningen zien die net iets mooier was dan die van Lisa. Zij werd dan ook tweede. Chelsey en Verena draaiden ook hun oefeningen goed, Verena (5e) net iets beter dan Chelsey (6e).

In de middag moest de 3B groep, Julia Tan, Michelle Cuvelier, Eva Oortwijn en Chimene Poortvliet, hun oefening laten zien met 4 ballen. Hier en daar een foutje, maar ondanks dat zag de oefening er erg goed uit. Zij eindigde op de 8ste plek.

Meteen na de groep was het de beurt aan Julia en Michelle om hun duo oefening met touw te laten zien. Deze ging erg goed en zij eindigde hiermee op de 3de plek.

Zondag moest allereerst de 1A groep, Fleurine Menijn, Roxanne Mooijekind, Kimberley Borchers, Verena Janga en Chelsey Borchers, op de vloer beschijnen. De knots oefening ging erg goed, met bal/lint werden er iets meer foutjes gemaakt. Des al niet te min behaalde zij hiermee de eerste plek en pakte het Nederlands Kampioenschap.

In de middag moesten Eva Oortwijn en Chimene Poortvliet moesten hun duo oefening met het lint laten zien. Met hier en daar nog een klein foutje, gelukkig wisten zij deze goed op te lossen en gingen vol enthousiasme verder. Zij eindigde op de 7de plek.